Capella destitueix per sorpresa el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell

España
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha anunciat al director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, que demà el destituirà en el càrrec, cosa que ha causat estranyesa entre les confessions religioses i el malestar del mateix Vendrell, que no esperava aquesta mesura.

Enric Vendrell ha explicat a Efe que divendres es va reunir amb la consellera, que, després d'agrair-li i valorar els seus serveis, li va comunicar que en la reunió del Govern de demà seria destituït, "sense que m'adduís cap motiu i únicament que havia pensat en una altra persona per al càrrec", ha assegurat.

Vendrell, antic militant d'Unió Democràtica de Catalunya i actualment de Demòcrates, que es va presentar a les eleccions amb ERC, ha confessat a Efe que no esperava que el destituïssin perquè "creia que es tractava de restituir el Govern i no un canvi de govern".

El fins ara director general d'Afers Religiosos havia estat nomenat per la llavors consellera de Governació, Joana Ortega, fa cinc anys, però amb el nou Govern aquesta direcció general ha passat al Departament de Justícia, que ara encapçala Capella (ERC).

Fuente El País - España